Hjem/Prosjektbeskrivelse

Prosjektbeskrivelse

Líf Laga - Etisk epledrikk laga på råsaft av hageepler fra beste Oslo Øst

Líf laga handler om å plukke epler for å produsere en egen epledrikk som skal genere midler til gode formål i samfunnet. Vi skalper møteplasser for alle i eplehagene i Groruddalen, primært i bydel Stovner der vi plukker epler sammen for et høyere samfunnsnyttig formål.

Sammen med mindreårige enslige flyktninger, og frivillige i alle aldre går ungdom fra Groruddalen gå på etisk epleslang i eplehagene på blant annet Gamle Stovner og på Høybråten. Eplene blir presset til en deilig eplejuice på Askim Frukt- og Bærpresseri. Overskuddet fra salget går til Redd Barna, og til deres arbeid med mindreårige på mottak og til Lif laga fondet som skal opprettes i 2018 og styres av ungdommen selv. Fondet skal jobbe for å forhindre utenforskap blant unge mennesker.

Om navnet Líf Laga (Livets rett)

Líf kommer av Liv (norrønt: Líf) og er navnet på en av de to menneskene som skal overleve Ragnarok i norrøn gudetro. Livtrase er navnet på mannen i dette paret, mens Liv er kona hans. Navnet Liv betyr ganske enkelt «liv», mens Livtrase betyr «den som kjemper for livet».

Som et symbol på at alle har livets rett, og rett til gode liv, uansett fortid, valgte vi navnet Líf Laga.